Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin er måten du og jeg kan overleve på hvis det kommer en ny finanskrise. Finanskrisen har satt dype spor i oss alle. Vi husker alle at folk hoppet fra balkonger i New York og at bankfolk mistet jobbene sine. Det var kun en del av bankkrisen. Den største delen av krisen var at folk, vanlige folk, mistet hus, sparepenger og pensjonen sin. Dette fordi folk som jobber med penger hver eneste dag var villige til å ta en risiko som ikke var kalkulert nok til at man burde ta den. Har du noe som du ikke har råd til å tape bør du begrense risikoen på en slik måte at du faktisk ikke kan tape det vi snakker om.

Bitcoin er en måte hvor du slipper å komme inn i systemene til bankfolk og andre. Er du i deres system blir du også eksponert mot deres problemer. Du kan fort havne i situasjoner hvor det kun er deg og noen få sparepenger igjen. Den beste måten å spare er ved å heller putte pengene et sted hvor du er sikker på at de ikke blir borte. Gull er en slik måte. Kjøper du gull vil du ikke miste pengene dine. Om du skal kjøpe Bitcoin og i tillegg har du sikret deg mot at det går ille i alle retninger. Gull og Bitcoin er to måter for deg som ønsker deg å ikke bli dratt inn i all mulig galskap.

Bruke Bitcoin

Når du eier Bitcoin kan det være ganske greit å vite hvor du kan bruke Bitcoin. Du kan bruke dem på steder hvor det er tillatt å bruke dem. Det letteste er faktisk å gå på Bitcoin og se der. Det finnes sider som jobber med Bitcoin som har kart og andre måter hvor du kan søke deg inn på det landet hvor du er å se brukersteder og andre måter du kan bruke Bitcoin, hvis det er det du har lyst til. Det finnes mange fine måter å bruke Bitcoin på som å kjøpe seg en kake eller en kaffe på en kafe. Det skader ingen og det er morsomt å se at du faktisk kan bruke verdiene i den vanlige verden og ikke bare overføre verdiene på nett.

Selge Bitcoin

Når du eier Bitcoin kan det være greit å vite hvordan du kan selge Bitcoin igjen. Det er ikke noen vits å sitte på dem over veldig lang tid om du ikke vet hvordan du skal bli kvitt dem. Når det er sagt er det ganske lett å finne en vei for å bli kvitt disse verdiene. Du kan søke på internett med et par tastetrykk og raskt komme til en side som hjelper deg med å komme i kontakt med andre som også har Bitcoin eller vil ha Bitcoin. Disse kalles børser og kan sette deg i kontakt med kjøpere på ganske kort tid.

Forbrukslån

Verden styres av lån. Ingen kan gjøre noes om helst uten lån. Trenger du et lån er det mange forskjellige måter å ta opp et lån på. Det finnes hjelpemidler innenfor alle sjangre. Det finnes egne tilbydere av huslån og egne tilbydere av billån. Noen banker tilbyr flere ting, mens andre tilbyr alt. De som tilbyr alt ser ut til å være generelt sett dyrere på alt enn de som tilbyr kun et produkt.

Jakter du ditt første lån kan det være greit å vite et par ting. Når du søker på lån tar banken eller et annet selskap en sjekk av deg som person. Dette kalles en kredittsjekk. Du får her en score, og det er denne scoren som avgjør om du får lån eller om du ikke får lånet.

Hva er en kredittscore?
Når du søker på lånet spør banken deg om hva din gjeld er. Banken vet ikke din totale gjeld, og er derfor veldig nysgjerrig på hva den er. Banken ønsker også å vite dine konkrete kostnader hver måned, så de spør deg om alle mulige slags kostnader. I tillegg til dette vet ikke banken hva slags betalingsvilje du har. Dette er veldig interessant for de å vite, fordi dette kan avgjøre hvor mye penger de kan tjene på at du tar opp lån hos dem.

En kredittsjekk er en kompleks utregning av sannsynlighet. De bruker med andre ord matte for å tippe på hva du kan være god for. De går igjennom betalingshistorikk. De sjekker gjeld fra offentlige dokumenter og ser på hvor mange kreditorer du. På en måte så kan det sies at jo flere som vil låne deg penger jo mer sannsynlig er det for at det går bra å låne penger. Ansettelse er også viktig for en bank. Har du jobbet et sted 20 år er det fint. Du er en stabil arbeidstager som får en stabil lønn. Jobber du kun 3 måned hvert sted er det stor sannsynlighet for at du fort kan miste jobben eller inntekten slik at du ikke får betalt banken i tide.

Hemmelige utfall

Bankene opplyser oss om hva slags informasjon de samler inn, men de opplyser aldri om hvordan de vekter den informasjonen vi gir dem og som de samler inn. Dette gjør at det ofte er vanskelig å vite hva som egentlig skjer på bakrommet til banken når de er på jakt etter utlån til en ny kunde.

Avvist
Det er ingen hemmelighet at kredittscoren reflekterer en viss vilje til å ta opp lån og også en mulighet for å låne ut pengene. Det finnes forskjellige typer kredittscore også. Noen er enkle mens andre kan være veldig detaljerte. Her er det banken som styrer hvor mye informasjon de ønsker å hente inn.

Av alle som søker på forbrukslån sies det at 70% til 90% av alle som søker blir avvist. Dette er et ganske høyt tall.