Kategorier
Blogging

Låntyper og kostnader

Huslån

De fleste vet hva et huslån er. Har du et hus eller leier et sted å bo vet du nok godt hva et huslån betyr. De som eier et sted betaler nok på et lån hver eneste måned. Har du ikke et sted å bo vet du nok godt at du gjerne skulle hatt et sted å bo. Når det kommer til kostnaden ved å bo er det ikke noe billigere å leie enn å eie. Jo større det blir jo dyrere blir det. Jo mer lån man tar opp jo mer betaler man selv om huslån ofte har en rente på et par prosent.

Billån

Er du på jakt etter en bil vet du godt at du kan få et lån med bilen om du kjøper hos en forhandler, men at du må skaffe lånet selv om du kjøper privat. Det går fort å søke om billån på nett. Ta med deg alt som trengs slik at du får det du trenger når du søker om billån på nett. Her er kostnaden et par prosent mer enn et hus om du stiller med litt egenkapital. Stiller du ikke med egenkapital kan det fort bli litt dyrere.

Forbrukslån

De fleste av oss er nok kjent med forbrukslånet og hva det kan gi oss. Det er det mest fleksible lånet til den mest fornuftige prisen med tanke på hva du får ut av selve lånet. Lånet krever ingen sikkerhet og den ligger på en rente mellom 6% og 20%. Får du en rente på rundt 10% så er det bra. Noe så mye mer enn det bør du holde deg unna. Et forbrukslån er lånet for deg som ikke ønsker noe mer i hverdagen enn fred og ro. Fleksible løsninger er måten du kan få denne freden på.

Kredittkort

Kredittkort er et lån. Dette lånet har en ganske høy rente og ingen sikkerhet. Om du liker å ha litt fleksibilitet er dette lånet ganske bra. Du får nemlig rentefritt i 45 dager før det koster deg noe. Kredittkort er derfor et veldig bra sted for å ta en rask dipp innom for å låne eller bruke litt penger om du kan betale tilbake. Pass bare på å betale tilbake.

Smålån

De finnes mange lån å velge imellom. Smålån er nok en av de verste. Her er prisen høy og det er også ikke så mye å få ut av det. Du kan få samme beløp fra et kredittkort eller et forbrukslån. Finn heller et forbrukslån som kan løse samme problemet. Smålån har ofte renter som er 50% eller mer fordi lånet er så lite og gebyrer og andre kostnader ganske høye. Da er det viktig at du styrer unna og ikke tar dette fordi du trenger pengene raskt. Søk eller på et forbrukslån og se hva slags rente du får der.