Kategorier
Blogging

Strøm

Strøm er en kraft som beveger seg fra en pol til en annen. Strøm er noe som ikke står stille men en energi som alltid beveger seg. For å forstå hva strøm er kan man se mot himmelen. Har du noen gang sett det lyne? Lyn er et veldig godt eksempel på hvordan strøm fungerer fordi du ser at lynet beveger seg veldig fort mot bakken så blir det borte. Det samme gjelder strøm i hus og i strømnett. Strømnettet sender strøm hele tiden. Husene trekker strømmen inn og sender den rett i lyspærer, TV og annet. Når gjenstandene mottar strømmen er de bygget slik at de kan temme den strømmen som kommer inn i apparatet.

Strømpriser

Når du får billig strøm til ditt hus vil du alltid bruke noe. Det er alltid noe i huset som krever strøm og som bruker strøm. Nå er for så vidt ikke bruken av strøm det vanskeligste da den brukes hele tiden. Skal du spare strøm er da målet å bruke mindre.

Når du bruker strøm må du betale for strømmen. Er strøm noe for deg følger du kanskje også med på prisen. Skal du bruke strøm er det i hvert fall greit å vite hvor mye ting koster og spesielt når det koster mer enn andre ganger. Det er viktig at du bruker penger på en smart måte. Pris er viktig. For å forstå hvordan du bedre kan se for deg strømpriser er det greit å se for deg hvordan prisen fungerer. En strømpris blir satt ut i fra hvor mye nedbør det er. Siden 99% av all strøm i Norge blir produsert med vannkraft er det viktig for strøm produksjonen at det er vann i magasinene. Strøm produseres ved at man ofte demmer opp vann og slipper det sakte ut. Slipper man sakte ut har man ikke stor etterspørsel, men jo mer det blir behov for strøm jo mer slipper man ut og jo fortere går det. Er det lite snø en vinter er det sannsynlig at det blir en høyere strømpris. Dette fordi det vil også tære på vannmengdene når snøen smelter.

Fordelsprogram

Strøm er en veldig viktig vare. Mange er veldig avhengig av strøm fordi det er noe som holder huset varmt og det tillater deg mye større friheter og spillerom. Når du ser på din strømpris ser du kanskje at du burde spare litt eller få ned prisen. Er du medlem av foreninger eller andre ting vil dette kunne hjelpe deg til å spare penger. LO er en organisasjon som har fremforhandlet gode strømpriser for sine medlemmer. Liker du å få være med i slike kollektive avtaler kan det hende du har tilgang allerede. Se på akademikerne og andre foreninger for å finne ut hva de har fremforhandlet på best mulig måte.